Casa di Piacenza // MRG arquitetura

Date:


Textual content description equipped via the architects.

The title of this residential mission is originated locally of São Conrado, Rio de Janeiro, Brazil, the place it’s positioned. Piacenza is the title of the birthplace of Saint Conrad (São Conrado in Portuguese), in northern Italy.The elongate form of the terrain and its mild slope had been the details that guided the configuration of the mission.The primary thought of this mission was once to create a comfy space, with a calming surroundings that invite the character to go into in the course of the integration of areas, the usage of mild and herbal air flow, software of the fairway roof gadget to enhance thermal convenience, reuse of rainwater and grey waters and solar power with panels located at the best quilt.This mission was once advanced in 03 flooring, the decrease flooring with social get entry to, the landlord’s specific workplace with an unbiased front, gymnasium, sauna and laundry.

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

At the heart flooring, primary of the mission, there may be the social house, composed of built-in front room, eating room and kitchen, and the exterior house, comprising the balcony with gourmand kitchen, solarium and swimming pool. The separation of the inner and exterior house is made via massive sliding glass doorways that, when retracted, creates a novel huge area.

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

In this similar flooring are the visitor suites, strategically located on the different border of the mission in order that there’s no interference from social unrest, permitting extra silence and privateness for visitors.

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

At the higher flooring, in isolation from the remainder of the home, is the master bedroom, with a bed room, closet and toilet attached via huge sliding doorways and a inexperienced terrace above the decrease flooring.Within the core of ​​the mission there’s a staircase field product of concrete and wooden, as a verbal exchange level for all flooring, in the course of the triple top, glazed façade and the corten metal brise soleil, protective in opposition to the over the top sun achieve.The construction of this place of abode is split into bolstered concrete and steel portions, which create distinct visible sensations because of the lightness and slenderness of metal and the robustness of concrete.On the rear of the place of abode, there are car get entry to and the storage positioned at the similar stage as the principle flooring..

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

© MRG arquitetura

Casa di Piacenza Gallery



Source_link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related

Rolling Over – MMM v3-48

"It's most likely that restoring worth steadiness would...

Apple explores shifting some iPad manufacturing to India

Apple leader government Tim Cook dinner leaves the...

Past barbells: Seniors require extra to make stronger total well being

Some seniors run marathons. Others have problem getting...

MLB Analyst Makes A Case For Barry Bonds

  The Fresh Baseball Technology Committee were given in...